به گزارش خبرگزاری آذربایجان فردا به نقل از ایرنا، احمد مجرد روز پنجشنبه در جلسه هم اندیشی آسیب شناسی مبارزه با قاچاق سوخت در مرز بازرگان با بیان اینکه توان عملیاتی کنترل و فروش مرزی در بازرگان بیش از ۵۰۰ خودرو در روز است، اظهار کرد: این شرکت در صورت نیاز گمرک بازرگان میتواند این ظرفیت را با ایجاد زیرساختهای فنی و عملیاتی افزایش دهد.
وی با تاکید بر اینکه هر گونه صادرات یا فروش فراورده های نفتی یارانهای از سهمیه داخل کشور در نقاط مرزی تحت هر عنوان ممنوع است، افزود: با توجه به حساسیت موضوع قاچاق سوخت در کشور، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه توانسته بصورت شبانه روزی با استفاده از سیستمهای هوشمند روزآمد و با کاهش نقش اپراتور به عنوان نیروی انسانی میزان قاچاق سوخت از طریق وسایط نقلیه خروجی را به طور چشمگیری کاهش دهد.
مجرد با اشاره به کنترلهای سیستمی و نرم افزاری در مرزهای سرو، رازی، پلدشت و بازرگان اضافه کرد: افزایش کنترلهای الکترونیکی در پایش سوخت در مرزها و سیستمی شدن فرایند فروش سوخت مرزی سلامت اداری را افزایش داده و از تخلفات احتمالی به میزان قابل توجهی میکاهد.
به گزارش ایرنا، حدود یک چهارم از کل پایانههای مرزی کشور در آذربایجانغربی قرار دارد، این استان دارای پنج پایانه مرزی بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که در شمال آذربایجانغربی در داخل محدوده منطقه آزاد ماکو واقع شده است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد و در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد.