سرویس ادبی آذربایجان فردا- استوری یکی از دوستان در اینستاگرام نظرم را به خود جلب میکند، جوانی نشسته رو تختهسنگی و دست چپش را زیر چانهاش گرفته و به فکر فرو رفته است؛ آن سوتر کسی انگار پشت دوربین نزدیک و نزدیک تر میشود و علت به فکر فرو رفتنش را سوال میکند، مرد جوان بر میخیزد و یکی از شعرهای خود را به عنوان پاسخ وی با احساسی لطیف و شاعرانه و به زبان شیرین ترکی میخواند:
دئییرم اولمویاکی تانری بیزدن ئوز چئویریب آخیکی هر نه بلا وار بیزی ییرتیب دئویریب بیری سوزدو سو دالیندا سحر آخشام دولانیر بیر طرفده مئشهلر آلاولانیر اوددا یانیز بـیـریانی سئـل بـاسیر ائولر ییخیر ویـران ائلهییر خستهلیک دلتا آدینان یئنه طـوفان ائلهییر بیر بلا وارکی بـیـزی عفو ائلییه بـیـر اونودا بیر تک ایلدیریم قالیبکی وورا کُوکدن قورودا منیم ای رحملی ربّیم بیزه رحم ائیله بیرآز یئر گُویون صاحیبی سنسن چارهنه واردی نیاز کوسمه تانریم سن رحیمسن داها یوخدور گوجوموز دئییرم مصلحت اولسا قویبی گولسون ئوزوموز
در کپشن استوری اینستاگرام آن دوست فرزانه، شاعر و دکلماتور این ویدیوی کوتاه، مرتضی آیرملو معرفی شده است، ایدهای در ذهن شکل میبندد و این بار من به فکر فرو میروم که برای معرفی شاعران و هنرمندان آذربایجان عزیزمان چه باید کرد و از کجا باید شروع کرد؟
همین ویدیوی کوتاه، آغازگر آشنایی من با این شاعرو هنرمند ساز و موسیقی و آواز است؛ مرتضی آیرملو متولد سال 1368 در شهرستان ماکو دیده به جهان گشوده است پدرش محمد آیرملو از فرهنگیان آموزش و پرورش و معلم است؛ فعالیت خود در زمینه موسیقی را از 11 سالگی آغاز نموده و بعدها فعالیتهای خود را در عرصه شعر و شاعری آغاز میکند.
مرتضی آیرملو تابحال بیش از 280 شعر با مضامین عمدتاً عاشقانه و اجتماعی و در قالبهای مختلف غزل و مثنوی – البته به زبان ترکی- سروده و آن طور که خود شاعر میگوید تصمیم دارد تمام اشعارش را در مجموعه شعری هم به صورت کتاب و هم به شکل فایل الکترونیک چاپ و منتشر کند.در کنار چاپ و نشر اشعار؛ شعرهایش را با صدای خودش دکلمه کرده و به مخاطبین خود در شبکههای اجتماعی مجازی عرضه میکند و علاوه بر این تاکنون با هنرمندان و خوانندگان بسیاری همکاری داشته، گفته میشود متن ترانه نزدیک به 30 ترانه، از اشعار این شاعر جوان ماکویی است.
مرتضی آیرملو، شاعر، ترانهسرا و خواننده
مرتضی آیرملو علاوه بر شعر و دکلمه؛ در موسیقی و آواز هم چندین اثر تولید و منتشر کرده که تعداد آنها به گفته وی به 20 آهنگ میرسد. اولین اثر وی در بخش موسیقی با عنوان “گوزل ماکو” ترانهای است که شعر آن را برادر مرحوم وی مصطفی آیرملو سروده و به معرفی طبیعت زیبا و جلوههای گردشگری بینظیر زادگاه وی پرداخته است.
دومین اثر وی آهنگی است که به امام زمان عج اختصاص یافته با شعری از یکی از شاعران ترکزبان به نام صابرآقا که نماآهنگ این اثر در مسجد جمکران مقابل دوربین رفته وتدوین شده است.
“تیراختور” سومین ترانه این شاعر و هنرمند ماکویی است که در شبکههای اجتماعی مجازی با اقبال بسیار گسترده کاربران به ویژه طرفداران و هواداران تیم محبوب تراکتور آذربایجان مواجه شده و ترند شده است، شعر و آهنگساز ترانه تیراختور هر دو از سوی خود شاعر انجام شده است. “آدینی قلبیمه داغلامیشام” عنوان ترانه دیگری از این هنرمند ماکویی است که جزء بهترین و محبوبترین ترانهها از دیدگاه مخاطبین بوده است و علاوه بر این آثار؛ بیش از 12 آهنگ و ترانه دیگر از سوی وی ساخته و منتشر شده است.
مرتضی آیرملو شاعری است که به قواعد شعر ترکی آشناست و در دو سبک سنتی و جدید اشعار نغز و دلنشینی سروده است، گرچه در برخی از اشعار وی، شاعر به لحن و موسیقی شعری بیشتر از وزن و قالب و قواعد عروضی اهمیت میدهد اما هرچه هست وی در ابتدای راهی قرار دارد که انتهایش؛ آثاری است ارزشمند در پهنه زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی.
سرویس ادبی آذربایجان فردا؛ برای این شاعر و هنرمند ماکویی آرزوی توفیق و سربلندی مینماید انشاءالله در آینده نزدیک شاهد چاپ و انتشار مجموعه اشعار این شاعر در این گوشه بهشتی از ایران عزیزمان باشیم.
سنسیز منه هر ثانیه بیر عمور کئچیر بیلملیسن دئدیلر سحر ایشین وار کوچه دن گئچملیسن بو گجه صبحه کیمین یولدا دوروب یاتمیاجام سوکولور قلبیم ای الله صبحه من چاتمیاجام قویموشام جانمی انعام خبرین وئرن کسه ایستیرم دوروم گلیم اما هانسی آدرسه؟ کاش بیر ایزلرده قویاردین تاپا بیلمیرم سنی لطف قیل یوخومدا گورسن غمین اولدوردو منی عشقیمه طالعیمه باخماغا یوخدور علتی آخی سن،سئوسن اگر نه یازی نه قسمتی شوبهه لنمیش اوریم حقیده وار چاشا بیرآز ائله کی درد اوتورب یاغش ندی سئل ده یوماز چالیشیب یول آچیرام یولاری سن باغلادیسان بیلمیرم سن سئویسن یا کی منی اوینادیسان بس کی یول چکدی گوزوم قارسی بوم بوز بوزاریب سن وفاسیز منی هرگون گجلر آغلادیسان
/انتهای پیام